Många svenska spelare är hockeyintresserade och har ett eller flera favoritlag i National Hockey League (NHL). Därför är det extra sant för dessa spelare att kunna betta på matcherna i den stora hockeyligan i väst. Hockey är trots allt en spännande och oförutsägbar sport där det kan gå väldigt fort i svängarna. Men vad bör man då tänka på när man väljer vilka NHL-lag man ska satsa på?

Det är såklart viktigt att du förstår dig på sporten ishockey och känner till de olika lag som ställs mot varandra. För ju mer information du har tillgång till på förhand desto mer välgrundade beslut kan du fatta. Fortsätt att läsa så berättar vi vilka faktorer du bör ha i åtanke när du väljer vilka lag du ska satsa på!

3 saker att ha i åtanke när du väljer vilka NHL-lag du ska satsa på

Kunskap är makt och ju mer du vet desto större möjligheter har du att vinna. Därför rekommenderar vi att du läser den information om olika NHL-lag som finns att hitta på nätet. När du sedan är påläst kan du ha följande saker i åtanke när du väljer vilka du ska satsa på:

  • Statistik och hur lagen har presterat. Likt alla andra sporter är det viktigt att du förstår hur de olika lagen i hockeyligan har presterat. Det är fördelaktigt om du kan sätta fingret på lagens nuvarande form och känner till en del statistik om såväl lagen som de enskilda spelarna. Hur mycket vinner lagen i förhållande till hur mycket de förlorar? Hur många mål gör respektive släpper de in? Är de starka eller svaga i powerplay och boxplay? Med denna information kan du dra vettiga slutsatser om vilket lag som är starkare än det andra.
  • Skador på spelare. Du kan även vilja ta del av aktuell information om skador på spelare. Skador är nämligen en faktor som i hög grad kan påverka hur väl ett lag presterar. Om till exempel en av lagets stjärnor eller nyckelspelare står uppsatt på skadelistan kanske laget inte presterar lika väl som vanligt.
  • Målvakterna. Målvakterna spelar en viktig roll i ishockeyn. En målvakt kan verkligen göra skillnad och vara tungan på vågen. Därför bör du jämföra de bägge målvakterna mot varandra och försöka avgöra vilken målvakt som har störst förmåga att vinna matcher åt sitt lag.